-----------------------------------
esc0
04 Noi 2016 21:20


-----------------------------------
horatius
Multumesc pentru recomandari.
Daca balanta va inclina in favoarea NexStar 127SLT, deja sunt un pic peste buget si cred ca ocularele le voi achizitiona ulterior. 
Dupa ce am citit mesajul tau am mai cautat pareri (pe site-uri de afara) despre montura, respectiv software...si am gasit mult mai multi utilizatori multumiti de SkyAlign decat de SynScan...desi din cate inteleg ambele sunt produse de acelasi producator

tudor
Multumesc.
Sunt convins ca la mana a doua as gasi un produs mai performant, insa avand in vedere ca sunt incepator merg pe nou initial. Probabil ca atunci cand voi avea mai multa experienta imi va fi mai lesne sa cumpar ceva SH avand mai multe cunostinte in domeniu.
Portabilitatea primeaza, deci clar observatii la munte! Chiar o ecursie in luna August la Moeciu m-a facut sa ma gandesc serios la achizitionarea unui telescop. Avand in vedere ca stau in Bucuresti, imi e greu sa cred ca voi fi multumit de modalitatea in care il voi putea folosi in lumina becurilor stradale.

valy
Multumesc pentru intrebarea la care nu m-am gandit :D
Am vazut un review pe youtube la Maktsutov-ul de 130mm, pe aceeasi montura cu GoTo.
Desi experienta nu ma recomanda, imi pare din clip ca tubul ar ajunge la o inclinatie de 90 de grade (desi in clip are un unghi mai mic de 90 de grade...nu pare a fi inclinat maxim), te rog daca ai timp sa urmaresti si tu clipul de mai jos si sa-mi spui parerea ta. 
https://www.youtube.com/watch?v=C03CdNY71k8