-----------------------------------
Wanderer
11 Oct 2016 15:55


-----------------------------------
1. Oglinda a slefuit-o cineva cu mai multa experienta ca mine; dar pt. urmatoarea  ocularul 10x la ce distanta se tine de oglinda ?
2. Dupa inca citeva reprize transparenta este aproape 100%. Vreau sa fac un test Foccault sa vad in ce stadiu este. Am facut un dispozitiv simplu ( fara posibilitate deplasare stinga- dreapta, fata-spate) cu lumina led alb( dela o micuta lanterna) si lumina reflectata de oglinda se pozitioneaza deasupra luminii dintre lame ( o pot seta usor ) exact la distanta focala (unde linia reflectata este cea mai clara). Nu reusesc sa vad pe oglinda aspectul acela de umbre si penumbre  cum se vede in toate filmuletele de pe youtube, sau prin carti. Am privit exact din locul unde se reflecta lumina de pe oglinda in dreptul " aparatului Foccault" si am vazut pe oglinda stralucirea fantei exact ca o bara de test Ronchi;  mutind privirea stinga-dreapta se muta si reflexia (test facut cu lumina aprinsa) dar este departe de ceva ce poate fi luat in considerare. Am mutat putin in fata/spate aparatul dar imaginea pe oglinda este la fel. Ce nu am facut corect?