-----------------------------------
Adrian Sirean
26 Sep 2016 22:55

Cand binoclul e pasiunea mea dar... port ochelari
-----------------------------------
Mic istoric:

M-am născut cu predispozi&#539;ia genetica de a face miopie ceea ce din păcate s-a &#537;i întâmplat. Mai mult decât atât, copil fiind, in urma unui accident de joaca m-am ales la ochiul stâng cu un astigmatism de toată frumusetea. Partea buna, dacă exista vreo una este ca dioptriile nu s-au mai agravat de mai bine de 10 ani, ceea ce înseamnă ca îmi schimb ochelarii la doi-trei ani dar cu aceea&#537;i re&#539;eta care arată a&#537;a: OS=Spheric +1,00, Cilindru-2,50 la 12 grade &#537;i OD=Cilindru-0,50 la 160 grade. Asta înseamnă ca cu ochiul stâng văd extrem de prost, mai exact nu pot focaliza lucru care se vede cel mai bine pe stea unde steaua apare cu codi&#539;a ca &#537;i o cometa, iar cu cel drept văd cam 95% din ce vede un ochi sănătos. Cu ochelari văd cam a&#537;a: 95% cu stângul &#537;i 100% cu dreptul.  

Revenind la ale noastre: 

Nu &#537;tiu cum procedează al&#539;ii dar eu nu pot nicidecum sa împac ochelarii cu binoclul atât ziua cât mai ales noaptea. Fără ochelari binoclul se aseza exact acolo unde ii e locul &#537;i mai mult rămâne acolo oricât de mult l-as folosi. Nu pot sa spun acela&#537;i lucru când îl folosesc cu ochelari. Foarte greu ii găsesc pozi&#539;ia sus-jos, stânga-dreapta neavând un punct de sprijin iar când o găsesc nu rămâne mult timp. Acest lucru m-a făcut ca o buna perioada de timp sa nu folosesc binoclu sau sa îl folosesc fără ochelari. Ambele variante gre&#537;ite pentru un pasionat. 

Ca sa nu o mai lungesc: 

Doua lentile de ochelari exact in specificatii montate pe oculare ca in imaginile de mai jos. Apărătorile gliseaza in sus &#537;i in jos lentilele fiind mai mici cu 1-2 milimetri decât diametrul apărătorilor. Lentilele sunt lipite de suport printr-o banda de silicon dublu adezivă &#537;i care nu lasă nici un fel de urme. Foarte u&#537;or de dat jos &#537;i cură&#539;at. 

Totul a plecat de la un experiment dar care s-a dovedit unul reu&#537;it in propor&#539;ie de 100%. Acum îmi rămâne sa aplic metoda &#537;i celuilalt binoclu plus perechilor de oculare pe care le mai am la binocular. 

Singurul dezavantaj este ca binoclul nu mai poate fi folosit &#537;i de o alta persoana in acela&#537;i timp. Dacă totu&#537;i va insista probabil va spune ca este cel mai prost binoclu pe care l-a testat vreodată. 

Sper ca nu v-am plictisit, mai jos câteva imagini. 
Seara faina.