-----------------------------------
Mitu Catalin
11 Sep 2016 15:32


-----------------------------------
Cu primul sunt de acord , suruburile sunt foarte lungi si daca te uiti la prima poza (aia cu baza monturii ) au fost si mai lungi !!! .Acum sunt scurtate la max cat sa pot pune  montura pe pilon cu surubul livrat original - de fapt asta e scopul lor altfel toate reglajele se pot face din montura chiar pe un pilon inclinat usor daca as putea sa o fixez de sus  . Ca un exercitiu de imaginatie o montura pusa pe un pilon inclinat la 45 de grade poate fi facuta sa fie orientata spre pol - deci nu conteaza orizontalizarea , poate doar ca usurare a muncii de punere la pol . 
As putea sa imi fac alt surub si sa le scurtez mai tare dar avand in vedere ce echipament am eu operatia seamana cu punerea de eleroane pe trabant :mrgreen:  
Acelasi lucru si despre masuta - extra 2 kg distribuite egal si cateva sute de grame off axis nu au nici un efect detectabil cu echipamentul meu (zic eu ). Dar m-ai facut curios - data viitoare cand merg acolo cand ghidez am sa pun un bidon de 2.5 kg de cola intr-o parte si sa vad cate secunde de arc se misca ansamblul . Iar asta e de test -  in mod obisnuit tin sub 500g pe ea , controller-ul DK3 cu interfata de pc si sistemul de control al expunerii . In plus niste cabluri care ar fi atarnat de la telescop pana la podea acum atarna mult mai scurt . Masor , va spun si cine stie , daca e nedetectabil poate va deveni ultima moda in materie de piloni :P