-----------------------------------
AdrianXEN
28 Aug 2016 18:27


-----------------------------------
Mircea Pteancu, multumesc mult pentru acel bun venit, da... sunt foarte multumit de alegerea facuta in legatura cu telescopul, nu cred ca faceam o alegere buna daca nu ma alaturam acestei comunitati. Fiecare dintre voi are cate o experienta, eu am inceput de la 0 deci orice informatie pentru mine este ceva nou, am numai de invatat.

In legatura cu ocularele, in dotare am unu de 25 mm si 10 mm , cu ele observatiile terestre dar si cele de pe cer sunt 100% clare si perfecte. Momentan nu am putut observa nimic Deep space, nu prea stiu cat poate, poate sunt limitat si de faptul ca stau in oras si este foarte multa poluare de lumina si cea a aerului. Aici mai am de invatat. In legatura cu montura EQ1 pot sa spun ca am inceput sa ma descurc, mentin Starun in vizor ajutandu-ma doar de rotitele fine si cate doua ore.

Hai sa zicem ca raman la cele doua oculare de 25mm si 10mm , nimeni nu a vorbit pana acum de un barlow. Chiar nimeni nu foloseste? Ma gandesc ca daca raman pe 10mm si un pun un barlow de 2x sau 3x se mareste destul de mult obiectul observat.

Exemplu : Folosesc ocularul de 10 mm asta inseamna ca am o marire de 125X. Cu un Barlow de 2x , marirea se duce la 250. Faptul ca trec cu marirea de 200 cu un barlow este acelasi lucru ca si cum asi fi folosit un ocular sa zicem de 6,3 mm sau 4? Zic si eu :)