-----------------------------------
AdrianXEN
28 Aug 2016 11:52


-----------------------------------
Este bine stiut faptul ca magnificatia nu este totul, degeaba ai un obiect foarte apropiat daca il vezi tot o ceata. Mi-ar placea sa mai am o varianta de ocular mai mica de 10, sa o am in caz de nevoie pentru ca stiu ca cel de 10 nu imi foloseste toata puterea telescopului.

Dar un barlow nu ma poate ajuta? Pentru saturn de exemplu, doresc o marire in plus. CU toate ca voi pierde detalii, dar totusi si asa nu se pot vedea detalii foarte multe pentru ca este vazut destul de mic. Deci nu prea am nimic de pierdut. Dar nu stiu care ar fi bun, calitate pret ?

Alte intrebari ar fi asa :

1. Daca iau un ocular de 6,3 de exemplu nu ar fi de folos si pentru observatii terestre?
2. Daca folosesc un barlow in acest fel : Barlow-ul introdus primul in telescop apoi, oglinda de 90`, si apoi ocularul. Daca le am in aceasta ordine imaginea va fi la fel de corect orientata? Un barlow modifica imaginea intr-un fel? (fara sa ne gandim la efectul de marire)
3. Exista barlow-uri pentru telescoape refractoare sau reflectoare? chiar nu vreau sa iau ceva invers si sa nu il pot folosii si pentru observatii in natura.

Eu sunt decis sa cumpar ceva, dar va rog eu mult, spuneti-mi ce se merita. In limitele telescopului meu. Acum inteleg ca o sa depaseasca putin puterea lui dar consider ca pot sacrifica putin detaliu pentru o marire in plus.