-----------------------------------
hardstyle
26 Aug 2016 11:02


-----------------------------------
Ora 23:30 ,racoare si un cer de nota 10 IMO. Nu m-am putut abtine sa nu scot binoclul sa ma pierd prin Caleaa Lactee. O sesiune scurta de aproximativ 5 minute in care m-am minuat de multimea de stele pe care cerul mi le oferea la oculare. Nu am avut o tinta anume insa am vazut ca Perseus e pozitionat destul de bine si am vazut roiul dublu....o minunatie,2 perle pufose,iti incanta privirea de fiecare data. Am mai identificat multe ale roiuri,dar din pacate nu stiu care au fost,cum am mai spus nu am avut planuri facute si nici nu stiu ce sunt prin zona aia. Sunt foarte amator. Dupa ce a plecat un nor am aruncat o privire si la Andromeda pe care am vazut-o mai luminoasa ca niciodata. In rest Mizar si Alcor pe care le-am despartit pentru prima data(nu ca ar fi mare lucru). In rest multe asterisme frumoase,stele duble  poate. Am avut impresia ca vedeam si o nebuloasa,dar cred ca era un norisor pierdut. Da,si norii sunt frumosi cateodata,chiar foarte frumosi pe un asa cer. O seara buna pentru mine :)