-----------------------------------
tudor
22 Aug 2016 16:07


-----------------------------------
Manu72 a scris
&#8221;Oare cati din cei (profund) religiosi realizeaza ca religia este o inventie pur umana al carei unic scop era (este) controlul maselor?
Cu alte cuvinte nu am nimic impotriva religiosilor atat timp cat, crezandu-se urmariti/contabilizati de Dumnezeu se abtin in a face lucruri reprobabile, dar atunci cand ucid in numele Lui...&#8221;

Da! e inventata si bagata in locurile cele mai subtile ale fiintei noastre, asa de adanc in suflet incat inventia asta poarta semnatura Altcuiva. Ca religia este folosita ca pretext de diplomatii din toate timpurile, e adevarat, asta este inventia si gaselnita lor. Dar nu e vina religiei ci a oamenilor care stiu cu mare abilitate sa dea nuanta politica oricarui fenomen material sau spiritual de orice gen si din orice domeniu de la arta, stiinta sau religie pana la fenomene neinsemnate. De exemplu, daca un caine e calcat de o masina sau daca o batrana e ajutata de un tanar sa urce in trolebuz, daca Salvador Dali a tras o line franta pe o panza, daca &#8221;Iisus a răspuns: Împărăția Mea nu este din lumea aceasta&#8221; toate aceste evenimente pot fi folosite de oameni abili in scopuri proprii, dandu-le culori politice. Daca pana si evenimente neinsemnate sunt rastalmacite de politicieni ce sa mai vorbim de religie, arta sau stiinta. Nu ne mira ca religia, arta si stiinta sunt folosite si batjocorite de ei inca de la inceputul istoriei. Religia e transformata si schimonosita dupa chipul si asemanarea lor: razboiul, ura, dezbinarea, cucerirea toate astea pt a castiga Puterea (vezi cruciadele catolice). Dar asta se imputa oamenilor nu religiei. Un om religios profund face diferentierea asta intre mascarada diplomatica si adevarul religios.