-----------------------------------
jimao22
31 Iul 2016 21:53


-----------------------------------
In primul rand te felicit pentru entuziasmul de care dai dovada vis-a-vis de pasiunea asta a ta, nou descoperita. Daca esti perseverent si nu dezarmezi repede, ai sa ai ani intregi de acum inainte de invatat si de descoperit lucruri noi. Complexitatea stiintei acesteia este uriasa si mintea ta va avea loc destul sa se exprime.
E bine ca ai cunostiinte zero despre astrologie. Acest fapt te va ajuta sa te pastrezi pentru mai multe cunostiinte de astronomie.
Despre aparatele DSLR in astronomie, sunt cateva persoane foarte competente care te pot ajuta aici - ti-as recomanda sa-l intrebi pe dragos.n cate ceva despre acest subiect.
Cat despre telescopul tau, este cu adevarat grozav (  :wink: ), stai linistit. Pentru inceput e foarte bun. Dupa ce experimentezi cu el tot ce se poate, o sa vezi tu ce iti mai trebuie pe mai departe.
Autoguiderul este ceva de care ai nevoie daca vrei poze deep-sky. De care va fii - depinde de tine si de cati bani vei vrea sa dai pe el. Dar e nevoie de unul. Sfatul meu pentru tine este sa cauti sa cumperi cat mai multe lucruri de pe Bazar, second-hand. Vei face economii substantiale si vei avea parte de lucruri bune (ce se poate uza la un ocular la care pui ochiul sa te uiti? Se uzeaza sticla?). 
Cat priveste locatia in care te afli - am trecut ultima data pe acolo in 2011. Mi-a ramas in minte un cer fantastic de negru - poluarea luminoasa era o poveste indepartata pe atunci in Moldova. Daca mai e si acum asa, e bine pentru tine (nu in Chisinau, desigur).
Cat priveste sfaturi pentru incepatori, vezi ca la fiecare capitol din forum sunt niste postari "Sticky" - lipicioase, care raman in frunte. Sunt sfaturi utile acolo si poate gasesti ceva care sa-ti foloseasca.
Bafta si numai bine din tara mama.