-----------------------------------
Mircea Pteancu
09 Iul 2016 22:29

Modificare trepied foto
-----------------------------------
De cand am construit montura azimutala Penelopa pe armaturi de 1.5 toli , nu am mai folosit trepiedul original al lunetei de 60x700 mm ,achizitionat de la Marcel Jinca.
De la adrian.b am primit un trepied foto Velbon  metalic , cu un cap intrutotul pe placul meu.
Picioarele trepiedului foto insa nu mi-au placut deoarece erau executate din nu mai putin de patru segmente culisante.
Asa cum sint la majoritatea trepiedelor foto iar acest aspect nu imi place deloc la dumnealor.
M-am sfatuit oleaca pe aceasta tema cu Erwin care ''este uns cu toate alifiile''  ATM -ului si care mi-a sugerat solutia care se vede in poze.
Am taiat ultimul segment dinspre capul foto al fiecarui picior si l-am fixat cu nituri de 4mm in picioarele demontate de la trepiedul de luneta.
Ceea ce a rezultat este un trepied foto mult mai stabil.
La inaltimea minima  a trepiedului modificat , brida de fixare a aparatului foto este la nivelul ochilor mei atunci cand sed pe pozitia a doua ,de 40 cm , a scaunului Lybar de observatii.
La inaltimea maxima a trepiedului imbunatatit, brida este la nivelul ochilor mei in pozitia ''bipeda''. :D 

Mircea