-----------------------------------
Erwin
27 Iun 2016 11:52


-----------------------------------
Pe rândul din spate sunt Hyperion 8mm, TV Panoptic 24mm, Nagler Type 6 11mm, Meade Kelner 40mm (primul meu ocular cumpărat), Kelner 12mm, Fulerscope Ortho 12.5mm &#537;i un ocular special: Solid Plossl 12.3mm by Zoth. 

Pe rândul din mijloc s-a strâns deja o serie de plossl bine reprezentată, cu sau fără particula "super" dau bine pe instrumentele de focală lungă. Seria are 32, 25, 20, 17, 10 &#537;i 6mm majoritatea produse de Skywatcher. 

Pe rândul din fa&#539;ă sunt Erfle de binoclu cu adaptor de 2" (cel de 1.25" vigneta), plossl de 40mm improvizat, urmează să-i fac montură la strung, un kelner ieftin de 25mm pe care vreau să-l pun la telefon ca obiectiv pentru macrofoto, un alt kelner de binoclu vechi foarte bun pe care l-am adaptat pe 1.25", un orthoscopic excelent provenit de la un instrument optic pentru reglarea dioptriilor la binocluri &#537;i ultimul din serie este tot un ortho 8X cu reticol de măsurare pentru microscop, pe barrel 30mm. Mai am un ortho de 18mm pe barrel de 0.965" de care am uitat, încă nu am adaptor la el.