-----------------------------------
Abel Cavași
04 Mai 2007 11:36


-----------------------------------
Doru, încă o dată, îți mulțumesc pentru efortul tău teoretic. Excelezi bine atât în acest domeniu al astrofotografiei, cât și în cel teoretic, mai ales pentru faptul că ești activ și curajos. Ceilalți tac chitic pentru că nu au curajul să abordeze chestiuni atât de profunde, de parcă li s-ar cere doctoratul pentru a vorbi. Totuși, nici tu nu te exprimi prea direct. Abia pe ocolite mi-ai spus ceva atât de interesant precum &#8222;structura delta&#8221;. De ce nu poți spune direct ceva de genul: &#8222;se știe că majoritatea petelor au o formă deltoidă&#8221;? 

Și de ce trebuie să caut pe net asemenea explicații, când sunt atâția ca și tine pe acest forum care știu așa ceva. Eu mă străduiesc să nu trimit pe nimeni nicăieri, ci să-i dau direct răspunsul. Iar dacă răspunsul este prea lung, atunci îi dau linkul direct fără să fie nevoit să caute prea mult. Nu știai că așa se face?

Modul prin care noi incercam sa ajungem ajungem la cunoastere e simplu: observatia. Care e modul tau? Revelatia? Aia nu e cunoastere stiintifica, aia e religie. Din pacate o abordare teoretica nu se poate face asa simplu cum se face o observatie.Vreau să-ți reamintesc faptul că atât observațiile cât și teoria au aceeași valoare pentru cunoaștere. Revelația unui om de Știință diferă de revelația unui cioban, care nu știe ce înseamnă divergență a unui vector. Nu mă mai jigni!