-----------------------------------
saiph
29 Mai 2016 10:57

re: bino
-----------------------------------
Si eu confirm - am adaptat doua astfel de capete binoculare la 1.25" si le-am pus oculare de binoclu (o pereche de 13.6mm cu camp de 60 grade de la un Sotem 15x50 si o perechede 15mm cu camp de 68 grade de la un Zeiss 8x30 - ambele de ocazie si s-au potrivit fara interventii) si pot spune ca, atat la puteri mici (40x) cat si la puteri mari (250x) am vazut cele mai faine imagini ale Lunii, Soarelui si planetelor Jupiter, Saturn, Marte si Venus (eventual cu filtrarea necesara, bineinteles). Efectiv zici ca te uiti la niste globuri care plutesc in fata ta.

Desi transmisia pe fiecare canal - stang/drept - afecteaza inevitabil luminozitatea si posibil chiar si claritatea (mai mult sau mai putin), combinarea celor doua imagini vazute simultan cu ambii ochi schimba putin jocul, oferind senzatia (falsa, dar utila) de profunzime de camp, dar si o compensare a celor doua mici neajunsuri mai sus mentionate.

In orice caz, experienta avuta cu aceste jucarii mi-a oferit oferit satisfactia vizuala pe care o asteptam, cel putin in bugetul alocat.