-----------------------------------
bogdanbacila
10 Mai 2016 14:51


-----------------------------------
multumesc mult pentru raspunsuri.

Poate ca e vina mea, ca nu am specificat tot setup-ul:

- Refractor William Optics Megrez 88FD APO (498mm F/5.66) + field flattener WO
- Montura SW HEQ5 achizitionata de noaua acum 1 luna
- DSLR Canon 1000D nemodat

In trecut, cand foloseam un NEQ5 + tracking, am folosit un Canon 1000D modat de mine, dar intre timp montura s-a upgradat, si aparatul l-am distrus... intr-un experiment :)

Ideea mea este de nu a cheltui multi bani pe experimente... de aceea am vrut sa va intreb pe voi daca un Sony A7 ar fi o varianta pentru astro..

Colegul a punctat bine: ma intereseaza deep sky, partea de nebuloase si galaxii.. am avut cateva rezultate frumoase pe Orion, Pleiade, Andromeda si mai nou M81&M82...  am mai cochetat cu Triangulum Galaxy, Whirlpool Galaxy, Starfish Cluster, Trifid... 


Stiu ca unii ar spune ca as putea schimba mai intai refractorul, si apoi aparatul...dar din motive ciudate m-am atasat mult de acest refractor, iar schimbarea va veni, cel mai probabil intr-un viitor mai indepartat, indreptandu-se catre un Takahashi...

Deci, sa nu o lungesc prea mult, pot spune ca am cochetat destul de mult cu camerele ASI ZWO, si cel mai bun exemplu pentru mine fiind 174MC, varianta color si racita, pe USB3.0.  Pe langa un pixel size generos, rezolutie buna, si deci diagonala decenta, dispune si de o recire foarte buna, si, pentru planete cred ca este de neintrecut (la framerate) in momentul de fata.... Apoi ASI au anuntat seria 1600, pe care am cercetat-o un pic... am vazut ceva discutii incurajatoare si pe stargazers/cloudynights... totul pare bine pana la intrebarea: cata incredere pot avea intr-o firma noua pe piata ??  

Stiu ca discutia se poate lungi, dar cam asta a fost motivul principal pentru care m-am detasat de ASI, si, desi in detrimentul racirii, am zis sa merg pe o fiurma cu renume, si anume Sony A7... si da, stiu ca tot Sony fac majoritatea chip-urilor CCD..


Ca sa schmb un pic tema discutiei, credeti ca varianta ASI1600 color + racita ar fi mai buna decat Sony A7 ?   Stiu ca una e racita, alta nu, dar sunt si diferente clare constructive care fac ca A7 sa aiba un zgomot de citire mai mic, decat medie de APS-C-uri, si asa mai departe...

Foloseste cineva ASI ? Poate chiar ASI174 racit ? sunt fiabile ? 

Poate ma indrept catre un 174 sau chiar 1600... pentru inceput color, din mai multe motive..



Multumesc,
Bogdan.