-----------------------------------
jimao22
02 Apr 2016 07:59


-----------------------------------
Ne-am facut planul de bataie pe hartie ca sa avem clar in minte cum o sa evolueze lucrurile in cele cateva zile de stat la George.
Eu mi-am luat in sarcina urmatoarele:
- de inchis toate zonele ramase libere la observator, astfel incat acesta sa devina cat se poate se "etans" (am gasit acum de exemplu o vrabie moarta inauntru, ramasa acolo din timpul iernii probabil)
- de montat motorul electric al acoperisului, pe care l-a adus cu mine cu ocazia asta
Matei avea de facut urmatoarele:
-de facut legaturile electrice finale la observator, atfel incat sa avem curent acolo
- de tras cablul de retea pana acasa, routerul lui George, ca sa putem face conexiunea intre calculatorul din casa si cel din observator
- de facut o "telecomanda" pentru actionarea din casa a acoperisului precum si pentru deschiderea "remote" a calculatorului
Impreuna trebuia sa punem in functiune focuserul motorizat, de pus camerele (cea principala si cea de ghidaj) in focus, de montat montura in observator, astfel incat sa nu fie usor de miscat si de scos din pol, de facut alinierea polara, de facut restul conexiunilor intre echipamente si calculator, etc, etc.
Dorinta mare era sa lasam in urma un observator functional