-----------------------------------
Abel Cavași
16 Apr 2007 16:56


-----------------------------------
Intrebarea ramane. Nu exista miscare absoluta. Miscarea e relativa. Relativa la un reper (sau un sistem de coordonate). In lipsa lor discutia despre miscare e absurda. Cum absurda e si confuzia dintre spatiu si materie.Și ignoranța ta rămâne.

În schimb, cris, care este mult mai prudent în afirmații, merită un răspuns:
Nu trebuie sa luam de buna chestia cu viteza luminii constanta fata de ori ce observator.Daca eu ma indepartez de o sursa de lumina o vad siftata spre rosu si nu vreau sa cred ca oscilatia electromagnetica se labarteaza asa ca vrea ea.In mediul meu care se deplaseaza odata cu mine degeaba fac teste ca o sa gasesc viteza luminii constanta dar asta nu trebuie sa ma pacaleasca.Nu confunda frecvența luminii (care depinde de reper) cu viteza ei.

Foarte multi dintre cei care vorbesc despre constanta vitezei luminii il iau ca "martor" pe Einstein uitand sa citeze un "nimic": viteza luminii in vid.Foarte mulți știu că atunci când se vorbește despre spațiu gol, se vorbește despre viteza luminii în vid, așa că nu se sinchisesc să mai adauge un truism. Tu nu ești printre aceia.