-----------------------------------
dragos.n
11 Mar 2016 15:25


-----------------------------------
Nu mai stiu exact cum s-a facut. A aparut statistica intr-un numar din Ciel et Espace prin anii 2005 sau pe acolo. Stiu ca erau 500 de mii inregistrati, deci mai mult sau mai putin activi, si peste 350 de mii de posesori de telescoape.

Sa nu comparam cu Romania. La americani, stargazingul e o chestie pe care o fac foarte multi, si oricine stie ce e aia. La noi...? Spune cuiva sa iasa cu tine, sa stea intins pe pamant si sa va uitati impreuna la stele, sa vezi ce zice.

@lefmir, eu as face cam asa. Ma uit la meteo cu doua zile inainte de o vineri, sambata, sau un eveniment astro, cand e destul de sigura prognoza. Pun anunt pe forum, ca intentionez sa ies in ziua cutare la observatii, si vezi daca vine cineva. Si repeti chestia asta, pana se formeaza un grup. Spui cu ce instrument vi, ce ar mai fi nevoie eventual, oculare, chestii. Acum, fara suparare, anuntul tau initial suna ceva de genul, ''vreau sa ies la observatii si imi trebuie bodyguard''. Eu am mai facut de cateva ori experienta asta, fiind pe post de bodyguard si asistent tehnic pentru altii, si nu prea ma mai atrage. Mai ales ca unii au crezut ca am facut contract, sa vin oricand vor ei.