-----------------------------------
bogdanbacila
25 Feb 2016 18:30


-----------------------------------
Salut colegi,

Dupa multa vreme revin in dicutia intiaila (Mak-ul a ramas cu mine - e totusi o bijuterie), si ca sa raspund, as vrea sa folosesc Mak-ul impreuna cu un Canon 1000D, deci senzor size APS-C.

In configuratia initiala/normala, am o focala de 1800mm pe un senzor APS-C. Pe langa FOV-ul mic, am si dezavantajul raportului focal mare (F/12) si datorita focalei, a apropierii prea mari (multe obiecte DSO "nu incap" in cadru :) ).

Cu un focal reducer ales corect (0.5x), as putea reduce focala la jumate, deci marire mai mica, automat incadrare "mai corecta", apoi as mari raportul focal, deci ajungem la expuneri mult mai scurte, si sper eu, si o oarecare deschidere a FOV-ului... Va rog sa ma corectati daca bat campii cu cele anumerate aici..

Legat de montarea eventualului focal reducer, m-as gandit sa il montez in adaptorul 2"->1.25", ce dispune de filet interior...din pacate, nu am o metoda mai simpla de a atasa aparatul de acest adaptor 2->1.25, decat printrun barell 1.25 + T-ring (ce intra in aparat).. Sa zicem ca asta nu ma deranjeaza, dar as vrea sa stiu cam cum afecteaza pozitia focal reducer-ului in raport cu iesirea Mak-ului (aici prea multe nu pot face) si cum afecteaza in raport cu prinderea in aparatul DSLR...

As vrea sa inteleg , si sa pot dimensiona prinderea in asa fel incat sa obtin maximul din toata inventia asta pe care vreau sa o fac... :)

Multumesc pentru pareri,
Bogdan.