-----------------------------------
StarChild
17 Feb 2016 08:35


-----------------------------------
@Valy:
- "pus la umbra" nu merge...ca ma uit la Soare, deci voi fi in Soare. Dar in fata obiectivului va fi un paravan perforat (probabil un carton mare de la ceva cutie) care va tine ceva umbra. Am folosit metoda la luneta 120 si e perfect.
- "cadranul mai departat si mai mare". Cadranul va fi o coala A3, poate A2 o sa incerc si cu A2 dar nu am mari sperante, A3 imi e suficient, cred... Legat de distanta, piciorul und evine Tair-ul e reglabil, il pot duce pana in fata la maxim, jumate de Tair va fi in afara (in fata ) panoului de umbrire. Daca montez cadranul de proiectie in capatul opus asta inseamna ca voi avea aprox 40cm distanta intre ocular si cadranul de proiectie. Bineinteles ca voi face proba inainte de eveniment, si daca e cazul inlocuiesc traversa principala cu una mai lunga, mai am una de 1.2m pregatita, deci nu e stres. Singura problema e ca pentru proba am nevoie de un cer senin s avad Soarele, lucru rar prin Timisoara in ultima vreme...

@cristi65 & @MirceaPteancu: multumesc de info. Am pus anunt la Cumparare ptr ceva ocular de genul asta. Am pus ptr Ramsden, dar o sa adaug si un Huygen de microscop. Azi cred ca dau o fuga in atelier sa imi strunjesc niste adaptoare de M42->1.25" si M42->0.925"

O zi faina sa aveti !