-----------------------------------
C.Ovidiu
11 Feb 2016 23:17


-----------------------------------
Multumesc mult Dl Mircea luneta functioneaza absolut extraordianar am facut acuma observatii la Castor de cateva minute aici s-a deschis umpic cerul se vede foarte frumos, hair split la 90x ocular kellner si splitat cu ocuarul de 6mm plossl.

Voi face o masca din carton care apoi o sa o invelesc in folie de aluminiu sa aiba aspect metalic. Dupa ce termin cu asamblarea urmeaza estetica.
Nu am putut sa bag suruburi pentru ca obiectivul era in cale, se putea totusi  prinde in tub dar trebuia sa prinzi si de suport altfel nu merge. Placutele din metal erau singura varianta la acest caz pentru o prindere ferma si perfecta, nu mergea cu colier pentru ca tensionai lentilele de numa.

Ma bucur ca nu mai pot avea acces la lentile, aveam un tic sa desfac obiective pe care le aveam in mana :lol:  si era o mica problema. 
Picatura e singura care prinde ermetic siliconul e elastic eu vroiam sa fie sudata de tub.

Postez doua poze cu obiectivul montat in vechea celula a tubului optic Sw care a fost sigiliata de tub, ea se sprijina pe lentila Flint se vede in poza, de jur imprejurul vechii celule am infasurat o banda de lipit speciala tip folie foarte buna face o priza exceptionala e rezistenta la umditate si nu lasa urme. Acuma arata ca naiba lipiturile alea urmeaza estetica, nu cred ca e rau ca celula suport sa fie sudata de tub.


Focuserul e postat la urma, este compus din mufe pentru canalizare prinse in suruburi si stranse cu coliere de prindere.
Are 2 parti componente partea care se prinde de tub e groasa rau si este prinsa in 3 suruburi apoi de acolo am venit cu o extensie practic un tub pvc prins si el lui randul lui de celalat cu 3 suruburi iar la urma un portocular. 
Am folosit si aici picatura dupa cum se vede la portocular dar si la tubul pvc in care este inserat portocularul.