-----------------------------------
tavi 84
30 Ian 2016 11:16


-----------------------------------
Am facut aseara primele observatii cu binoclul APM 10X50 HD,si fata de ce s-a spus aici deja as zice ca mult mai suparatoare decat greutatea suplimentara(1,6 Kg fata de 1 Kg cel Lacerta),este forma ocularelor.Au un diametru foarte mare si trebuie sa le tin neplacut presate de nas si arcadele oculare pentru a avea acces la tot campul vizual.Acest lucru este mentionat deja,am impresia de domnul Silviu intr-un topic pe aici,in legatura cu acest tip de binocluri din clasa "marine".Cupele reglabile de plastic de la binoclurile chinezesti ieftine sunt mult mai comode!Alta remarca,este ca fata de Lacerta Explorer 10X50,corectia campului este vizibil mai buna doar undeva la jumatatea distantei dintre cemtru si margine.Axial amandoua sunt la fel de bune,iar pe marginea campului,imaginile stelelor sunt la fel de distorsionate.Da,cel Lacerta  are o aperture efectiva de intrare de doar 42 mm,din cauza prismelor subdimensionate(lucru care in schimb il face mai comod de apucat in zona corpului cu prisme,care este mult mai redusa ca dimensiuni)insa reducerea de luminozitate este oarecum compensata de o pupila de iesire mai mica(cer mai negru).Per ansamblu,diferentele sunt surprinzator de mici.Diferenta de pret este mult mai mare,iar pentru cel indicat de tine este de-a dreptul uriasa si s-ar putea sa nu merite,din punctul meu de vedere.