-----------------------------------
catalin dumitru
22 Ian 2016 14:38


-----------------------------------
Poate nu e modelul de konig potrivit. Cel la care fac eu referire se pare ca e si in dotarea armatei , avea Zoth unul reparat la partea optica si care spre deosebire de altele cica nu ingalbenea imaginea.

Eu am reusit sa-l reproduc acum cativa ani , folosind lentile de la o luneta de pusca si de la obiectivul unei vechi camere VHS. Rezultatul e spectaculos in ceea ce priveste relieful si ortoscopicitatea , la partea de claritate a campului ramane ceva nerezolvat undeva in jur de 10 % , din cate mi-a spus Zoth. Dar pentru 50 grade afov si 31 mm diametru la field stop , pentru mine e suficient . Mai ales ca din cauza astigmatismului propriu , eu vad prin el perfect clar tot campul pe verticala si ceva mai naspa pe marginile  orizontale. Asta pe SW102/500 sau chiar lunete mai rapide. 

Pun mai jos si ceva poze. Lentila de ochi e un menisc convergent simplu si e pereche cu dubletul din interior care e un steinheil lipit (era chiar lentila de intrare de la obiectivul camerei vhs) . Iar ca lentila de intrare , un dublet lipit , menisc convergent , recuperat de la ocularul (konig I) unei lunete de ochire vechi.

Poate ar trebui sa incerci sa construiesti doua din astea daca altceva nu te va satisface.