-----------------------------------
lentilozaur
12 Ian 2016 23:08


-----------------------------------
Am deja un ocular Kowa de top insa este un zoom si nu va intra in focus niciodata. Zoom-urile au nevoie de backfocus mai mare. Cele fixe de la Kowa sunt putine (au doua perechi pe Highlander), scumpe si se monteaza pe baionete dedicate. Am si un fix pe o luneta terestra.
Nu este chiar asa irelevant varful de gama. Binoclul este "apocromat" cu certificat de colimare pana la 150x. Nu este nicio diferenta intre obiectivele lui si refractoarele apocromate de 4" cu FK61. Evident ca exista aberatii cromatice dar sunt minime. De aceea sunt dispus sa investesc in oculare. Oricum o sa-l folosesc mai mult pe terestru.
Sunt perfect de acord la povestea cu coatingul. Este ca tortul la o nunta. Daca nunta a fost un dezastru un tort bun vine prea tarziu pentru a mai salva ceva. Pana la coating ai designul, alegerea sticlei, precizia prelucrarii, standardele de calitate interne,si, la final, celebrul coating. La producatorii de top coatingul este prezentat ca o nota de subsol fara denumiri de marketing pompoase. Ceilalti incep prezentarea produsului cu el... (nu vreau sa starnesc o polemica pe subiectul asta insa am vazut optica foarte buna fara coating sau cu o acoperire fara pretentii si am vazut si cazul invers)