-----------------------------------
lefmir
30 Dec 2015 19:00


-----------------------------------
era cu titlu de gluma, dar e mai impersonal scrisul pe forum decat o discutie fata in fata.

Insa daca vrei imagini planetare bune trebuie sa tii seama ca rezultatul e dat de veriga cea mai slaba.
Da, perfect de acord, doar ca am un barlow de imprumut pe standard mic(0.96") si va trebui sa il returnez candva, de aceea intrebam, ca poate imi iau ceva mediu/decent: adica nici tele-vue, nici china la 5 dolari. 
Adica ceva care sa ofere un raport calitate-pret bunicel, daca aveam eu stiu ce monstru, implicit aveam si bani pentru accesorii si puteam sa ma gandesc la un barlow de 100-150 de euro, dar asa la piticania mea daca ii pun ceva scump sau ceva mediu-prostut ma gandesc ca mare diferenta nu este. 

Atat doar, daca e pe viitor sa-mi iau alt telescop, as fi ramas cu un barlow bun pe care sa-l folosesc si cu el(daca luam ceva de 400 de lei sau mai mult), dar momentan invat si nu vreau sa ma gandesc atat de departe. Sunt relativ multumit de el, am si muncit la reconditionare, si e o luneta ok, zic eu, pentru inceput.

Va multumesc tuturor pentru rapunsuri! Sarbatori fericite!