-----------------------------------
lefmir
10 Dec 2015 16:00


-----------------------------------
Multumesc tuturor pentru rapunsuri!
Are montura pe 24mm, intr-adevar. Am vorbit sa imi faca un strungar o piesa de adaptare pentru 31,7mm.
Mi-am achizitionat 2 oculare: kellnere bariu de 25mm si 10mm, de aici de pe forum. Nu sunt foarte sofisticate, dar ar trebui sa fie ok. Sunt pe 31, dar am pus un ocular cu mana peste teava si nu pare sa ingusteze mult campul de vedere pe ocularul de 25mm uitandu-ma la luna.

L-am achizitionat si cu montura in minte, ma gandesc ca o voi putea refolosi pe viitor daca iau alt tub; telescopul cantareste 1,2kg fara oculare, iar contragreutatea are 1,3 kg. Imi place ca sunt picioarele de lemn si imi pare ca absorb din vibratii. Cu picioarele extinse la maximum e destul de stabil.
El a mai venit si cu un tubusor cu 2 prisme care rastoarna imaginea ca sa arate ca in mod normal.

Inainte sa il revopsesc avea o eticheta pe care scria: Passed: Astronomical Institute of Japan.
L-am colimat cu ajutorul unei antene al unui vecin la ~200m distanta. I-am cautat capacele de praf pentru ca nu avea: un capac de nutella pentru capatul tubului; capace de tuburi de medicamente, etc.

Am facut poze detaliate la componenetele ocularului. ce parere aveti? cum ar trebui sa fie orientate lentilele?