-----------------------------------
Anais
04 Dec 2015 23:13


-----------------------------------
Va multumesc mult, sugestia voastra catre un dobson este foarte buna, am urmarit cateva filmulete pe Youtube cu un Skywatcher 150/1200  si nu suporta comparatie cu nimic din lista mea. Stau si ma intreb ce anume m-a facut sa nu-mi indrept atentia si catre un astfel de instrument desi recomandari catre asa ceva am mai auzit. Cred ca a fost doar o chestie pur feminina, m-a speriat din start aspectul deloc dragalas care ma facea sa-mi imaginez ca mastodontul e si ceva ultra tehnic, in care mi-as prinde urechile. In fine :D
Deci, da! Pot sa trec peste consideratiile exprimate mai sus despre newtoniene.Atat doar ca ma gandesc la cum il va manevra fiica mea, ea are 1,30 m inaltime, un pic mai mare decat telescopul, oare cand va fi indreptat pe verticala, la 90 grd, va ajunge confortabil la ocular? Nici asta n-ar fi atat de grav, decat pe moment, ea fiind in crestere, dar cu un mic inaltator de baie cred ca rezolvam problema. 
Nu pot decat sa va multumesc pentru amabilitate si sa promit ca revin cu un review dupa ce-l achizitionez si il pun in functiune :) 
O seara frumoasa!