-----------------------------------
hardstyle
01 Dec 2015 13:49


-----------------------------------
Pt inceput ,in lipsa unei monturi singura sansa pe care o ai este sa folosesti o platforma ecuatoriala ca asta de mai jos facuta de mine . Altfel stelele ies miscate f usor -vezi mai jos 

Nu-i da omului de treaba inca, mai bine incepe nemotorizat, widefield se poate face foarte bine si de pe trepied, daca esti foarte hotarat se pot face si DSO-uri cu un tele mediu (100+ de expuneri de 1-2 secunde reusesc sa scoata ceva din M31, M42 sau M45).

hardstyle, trecand peste problema cu amp-glow a 350D-ului (care nu e de ignorat) zic sa faci un mic efort si sa te intinzi la un 450D care iti deschide posibilitatile pe viitor, vad ca 450D body sunt postate pe olx la 450 de lei (deci poti lua la macar 400), iar un 18-55 poti lua si la 100 de lei daca esti hotarat. 450D-ul e doar foarte putin mai scump dar are avantaje semnificative pentru ca are live-view (ajuta imens la focalizare) si pentru ca are zgomot mai putin (care este principala masura a calitatii unei camere pentru astro).

In orice caz, 18-55-ul este foarte departe de ideal pentru astro si vei vrea sa il schimbi cat de repede, are coma semnificativa cu diafragma deschisa la maxim iar inelul de focalizare e aproape o gluma, dar nici nu cred ca s-ar incadra altceva in buget.

Realist vorbind totusi, o sa vrei un trepied, de asemenea un intervalometru (in caz ca nu stiai, aproape intotdeauna in astrofotografie se combina mai multe cadre pentru a obtine imaginea finala)
Merci de sfat.
Dar eu nu-l voi folosi la DSO. Ci doar la Calea Lactee si in natura in special Macro cand voi face rost de obiectiv mai bun. Mie mi-a placut pentru ca nu are probleme prea mari cu noise-ul.
De la 400D in sus ma strange foarte tare.
Am gasit ceva la 300 lei  ,iar obiectivele kit sunt de la 150 in sus.
Mai astept putin poate gasesc o oferta buna,oricum achizitia daca se va face va fi abia prin februarie.
Am gasit [url=http://olx.ro/oferta/aparat-foto-canon-xti-400d-obiectiv-35-80mm-ID4TvxY.html#dcd4958b9d]asta  insa nu stiu nimic de obiectivul de 35-80