-----------------------------------
altnume
01 Noi 2015 06:11


-----------------------------------
1 - Nu cred că am fost destul de clar. Universul este tot ceea ce există, prin defini&#539;ie. Nu se poate vorbi de ceva exterior lui. 
2 - Da, într-adevăr găsim prin articole de popularizare idea că ar exista ceva dincolo de grani&#539;a lui, poate alte universuri &#537;i chiar sun oameni de &#537;tiin&#539;ă care afirmă că au găsit dovezi ale existen&#539;ei unor alte universuri adiacente celui al nostru. Ei bine, universul poate fi compuse din niste bule foarte mari care se ating. Ceea ce se află în exteriorul bulei în care ne aflăm noi este în acela&#537;i univers dar într-un domeniu distinct. Posibil ca numai această bulă să aibă expansiunea constatată, nu &#537;i celelalte care ar putea fi în contrac&#539;ie, nu avem de unde &#537;ti.

1 - Printr-o alternativa de intelegere, universul este creat de oarece zeitate/zeitati (si la un referendum global aceasta alternativa ar castiga).
Definitia e o dogma si oricare dogma rezista datorita unui "lant trofic" artificial ales si anume referentialul.
Conform definitiei asa e cum spui dar, definitiile, paradigmele au fost si foarte probabil vor mai fi aruncate la gunoi de nenumarate ori in istoria stiintei.
Cat e de rational sa nu se poata vorbi de ceva exterior atata vreme cat Universul isi mareste volumul, creste, se umfla, expandeaza?
Si ce daca Universul (conform definitiei) ar fi infinit? Asta nu exclude un exterior intrucat infinitul presupune clase de infinit, fiecare infinit are clasa sa de infinit superior si inferior.
Ia ce vrei si cerceteaza unde incepe si unde se termina si o sa constati ca incepe in infinit si se termina in infinit in clasa sa de infinit dar se incadreaza intre doua infinituri, superior si inferior.
De exemplu: un creion, din punct de vedere teoretic in cate felii se poate sectiona (sa zicem longitudinal)? Dar nu numai: unde incepe si unde se termina creionul per ansamblu sau in orice element al sau interior si exterior? Se ajunge la factori de marime microscopica si la neputinte tehnologice si rationale dar nu se afla unde intrucat per ansamblu si in fiecare element constitutiv continua in infinit (prin definitie logica ca sa zicem asa); noi insa ne-am obisnuit pentru a face posibila stiinta, sa le rotunjim!
Si totusi un creion se afla inconjurat de catre spatiu si de catre penar, ele fiind infinituri, cateva dintre infiniturile superioare lui ca si creion.
Care ar fi infinitul inferior unui creion?
De exemplu 1/2 creion sau 0, 51 creion. Unde "incep" si unde "se termina" ele?
In infinitul de rangul respectiv.

2 - Apropo de topicul meu de la fizica; vezi cum tratam viitoarea (nu stim deocamdata care va fi) teorie stiintific oficial acceptata?
In cel mai fericit caz discutand despre ea ca despre ceva "ciumat" de care daca te atingi devii "necurat", ca despre ceva destinat vulgului, nu eminentelor ce, vor nu vor or sa ajunga la lada de gunoi a umaitatii datorita evolutiei stiintelor.
Cat de penibil e azi geocentrismul?
A fost el in voga mii de ani pana acum cateva secole? Cum crezi ca tratau sustinatorii geocentrismului pe cei ce au inceput sa discute despre heliocentrism? Eu zic ca tot asa cum sunt tratati azi cei ce indraznesc sa iasa din tiparele definitiilor arbitrar acceptate ca fiind stiinta. Ok. e necesara legea, ordinea, rigurozitatea unui punct de vedere al momentului, dar s-a pierdut din vedere esentialul, evolutia ne trage palme mereu si mereu aratandu-ne ca avem un obraz manjit cu habotnicie in acest caz una stiintifica (a nu se smti cineva jignit intrucat nu ma refer la cineva anume ci, la o mentalitate pe care fiecare o avem in privinta unora sau altora dintre apucaturile noastre).
Modelul heliocentric de azi nu a fost singurul dar e cel acceptat acum, toate celelalte fiind abandonate si extrem de probabil tinand cont de evolutie va fi abandonat si acesta.