-----------------------------------
horatius
27 Mar 2007 18:14


-----------------------------------
Pe un sait italian am gasit versiuni intermediare de HEQ5/EQ6 sub numele de SynTrek. Fata de cele standard au in plus motoare "micro-step", port pentru autoghidare, iar fata de SkyScan lipseste functia GoTo. Pretul este undeva intre, italienii cerand pentru EQ6 SynTrek 1009 euro. 
Are cineva informatii suplimentare despre aceste versiuni? Pe saiturile magazinelor "consacrate" romanesti, germane etc. nu le-am gasit oferite spre vanzare ...  

Eu stiu ca SynTrek e o versiune de HEQ5/EQ6 cu GOTO de vreo 2-3 ani vechime, e modelul de inceput, iar de atunci aceste monturi au fost imbunatatite. Si contine GOTO. Nu stiu pe ce site cai gasit ca nu are GOTO. La versiunile SynTrek handcontrollerul nu este upgradabil, am impresia ca e versiunea 1 (acum s-a ajuns la versiunea 3.1), are mai putine functii, iar un handcontroller nou e pe la 5-600 euro. La 1000 euro, mai pui putin si iti iei o versiune noua SkyScan cu handcontroller versiunea 3. Sau daca nu te intereseaza pe viitor posibilitatea de upgradare a handcontrollerului poti lua versiunea 2 la care au scazut preturile o data cu aparitia versiunii 3, si ar trebui sa o gasesti pe la 1100-1200 euro.