-----------------------------------
jimao22
06 Oct 2015 21:46


-----------------------------------
Astazi m-am intalnit cu Andrei Rosca, sponsorul nostru pentru roata de filtre. Am primit de la el roata, pe care am sa o adaug maine la restul componentelor ce le mai am la atelier, iar zilele astea am sa incep sa pun cap la cap tot ce am, sa vedem daca da cu virgula sau  nu.
Ii multumesc din nou lui Andrei pentru gestul sau - roata este nou-nouta, nefolosita vreodata. Chiar daca roata este manuala (noi ne gandeam initial la una motorizata), va fi folosita si apreciata cum se cuvine odata ce observatorul va fi gata. Faptul ca are noua pozitii este un mare avantaj, fiindca o sa punem (atunci cand le vom avea, desigur) toate filtrele pe roata - Dark, L, R, G, B, Ha, OIII, SII, etc. (unde etc. poate fi orice alt filtru - UHC, lunar,...), astfel incat sa nu fie nevoie ca cineva fara abilitatile necesare sa schimbe vreodata filtrele.

Andrei este un astrofotograf cvasi-necunoscut de noi aici, care este inscris pe forum dar nu a postat niciodata vreo poza din prea multa modestie si din teama nejustificata de a fi apreciat negativ. L-am incurajat sa puna pozele sale pe forum si sa lase temerile deoparte, fiindca aici ne impartasim experientele si incercam sa invatam unii de la altii. Sper sa auzim de el cat de curand!