-----------------------------------
sternchen
04 Aug 2015 01:12


-----------------------------------
Dupa luuungi cautari,am gasit probabil cea mai (dezavantajoasa?) solutie.Asadar,bino astroprofesional oculare16mm Edge on si 12 WA ambele Seben.Mi s-a parut ca e mai avantajos bino decat binoclu cel putin ca poti sa schimbi ocularele :) ,da e si mai scump decat binoclu 80mm cu trepied.
Acuma nu stiu daca 16mm Edge la60° ar merge la dso pe direct,fara corector,iar cel de 12 wa la 70° pt planete cu barlow(n-am corector).Ar fi bine daca ocularele cu pricina s-ar ridica la nivelul unui plösl bun,chiar daca sunt de la seben,ca la 102/500 am nevoie.Cum ziceam,cea mai nasoala varianta posibila,ca mai buna n-am gasit sau nu-mi permit,da mi-ar place sa vad deep si planete cu ambii ochi,chiar daca sistemul presupune anumite pierderi..ma bazez si pe faptul ca 102/500 e un instrument ce depaseste nivelul mediu de amatori in special la dso dar nici la planete nu-i rau la mariri mai mici..

Deocamdata n-am batut nimic in cuie,dar maine dimineata la 7 ad vrea sa stiu daca se merita sau nu sa fac comanda..aproape 400,si ganditi-va ca exista si variante mai scumpe.