-----------------------------------
mikhi
27 Iul 2015 08:04


-----------------------------------
Salut Mircear,

Tinand cont de bugetul alocat, ma gandeam la un 20x80 pentru o rezolutie mai buna (mai multa lumina, detalii mai multe). 

Celestronul 15x70 fiind primul meu binoclu evident ca mi-a placut, insa nu-l pot compara cu nici un alb binoclu deoarece nu am avut posibilitatea de a-l compara cu binocluri mai mici pentru a-i descoperi avantajele sau dezavantajele. Un dezavantaj e acela al greutatii, dar cu asta m-am inpacat: nu pot avea apertura mai mare la greutate mica.

Pe acesta din urma l-am facut cadou unui amic care-si dorea tare mult un binoclu si nu avea posibilitatea de a si lua unul...

Astfel am ajuns sa-mi doresc sa-mi iau un altul, si acum ma confrunt cu o serie de dileme:

1. sa il iau binoclu de aceeasi apertura, si aici variantele sunt multiple: 
     -celestron 15x70, 
     -celestron 12x70, 
     - TS 15x70
     - TS 10x60
    *greutatea acestora cred ca este in mare parte aceeasi (1.4kg), poate doar un plus de pentru    12x70 si 10x60 pentru FOV.

2. 20x80 - citesc opinii si nu pot trage o concluzie legata de care model&brand are o constructie mai solida, care se decolimeaza mai greu, care din brand-uri merita achizitionat. La modeul ideal, cele facute in germania sau japonia sunt cele care merita, insa nu cred ca se incadreaza in bugetul meu (zeiss, vixen, etc):
     - TS 20x80
     - Celestron 20x80, desi sare peste buget
     - Bresser 20x80
     - Geoptik Giant 20x80

15x70 il puteam tine in mana, dar nu mai mult de 15 secunde. Asadar oricum trebuia pus si acesta pe un trepied. Citeam undeva ca nu sunt diferente notabile de detalii intre un 15x70 si un 20x80, insa imi vine greu sa cred...

Opinia mea este una de incepator, si de aceeea ma gandeam ca un sfat de la cei avizati nu strica. In concluzie sa merg pe un 15x70 sau un 20x80? De asemenea ce brand ai recomanda?

Multumesc!