-----------------------------------
dmtr69
16 Iul 2015 19:18


-----------------------------------
Salut!

Am rezolvat cu modul amp-off. Merge numai cu intrerupator permanent deschis intre pin10/pad10 ai PD16510, cu pin 10 in High. Dioda zener care scade tensiunea Vdd pe CCD in timpul expunerii am ales-o experimental de 4V3 (fata a de 6V2 in schema originala). Daca are valoarea mai mica, "ampglow"-ul ramane mai mare, daca este mai mare de 5V6, imi apar cadre albe la gain maxim, intre 4v7 si 5v6, apar cadre cu zgomot mare si artefacte. Impreuna cu bias injection pe pinul 12  al CCD, se reduce aproape complet ampglow-ul.
Pozele din test au 120s expunere, gamma 0, gain maxim(63), mod alb/negru. Randul de sus cu camera in mod 10fps, randul de jos cu 5fps.Celelalte setari din Sharpcap sunt neschimbate. Am incercat si cu racire TEC. S-a redus numarul de pixeli fierbinti - vizibil mai ales in cadrul cu 10fps. Insa cel mai mic Peltier de 12V pe care l-am avut a fost TES1-12704(36W) 30x30mm, cu un consum de 2,5A la 12V. Coolerul care a fost pe el nu a reusit sa disipe caldura in mod corespunzator- cred ca avea vreo 40°C. Deci in final nu cred ca am avut o racire mai mare de 10°C fata de mediu. Sa pun un cooler mai mare ar arata ridicol - mai mare decat camera propriu zisa si o greutate prea mare. Am revenit la racirea pasiva.