-----------------------------------
katran
15 Iul 2015 21:20


-----------------------------------
Evident , nu o sa-l folosesc in Bucuresti ...am o casa de vacanta in Breaza /Prahova , unde 
poluarea luminoasa este destul de redusa ... 

Din cate am inteles , apertura este direct proportionala cu cantitatea de lumina colectata ... 
size does matter !!! Ce ma intereseaza este daca este bun pentru obsevatii vizuale ( Luna , 
planete ) si eventual ceva DSO ... 

Presupun ca si pentru fotografie ar fi bunicel , cu conditia achizitionarii unor accesorii absolut 
necesare ( tren imagistic de calitate / CCD , filtre , corector atmosferic , etc ) 

Ideea este sa aflu ceva informatii suplimentare fata de site , cum ar fi calitatea opticii , daca merita 
3000EUR pentru ce stie sa faca ( raport calitate / pret ) ... 

Stiu ca e mare si relativ greu ... nu intentionez sa-l car dupa mine cine stie unde ... doar sa-l pot 
folosi in conditii confortabile in curtea personala , iar rezultatele sa fie rezonabile , raportat 
la pretul de achizitie . 

Ceva oculare am , nu cine stie ce ... Ultima Lx ( setul complet ) si vreo 3 Luminos , un barlow tot de 
la Luminos ... mi-ar mai trebui vreo cateva oculare planetare ( 3-7mm ) , ortoscopice sau ceva 
apropiat ... daca ma arde sa schimb tipul de montura nu-i problema ...am un EQ8 care poate 
sa-l duca relativ usor , ar trebui doar sa-i adaptez o sina Losmandy ... diagonale as avea un 
Astro-Physics de 2  inch plus un Celestron destul de bun ... dar vreau si un reflector ... si asta 
i-mi place cum e construit ...