-----------------------------------
saiph
02 Iul 2015 17:15

Re:
-----------------------------------
Nu stiam ca exista trepied foto capabil sa sustina, dar mai ales sa mentina in pozitie de observare, un compact de 5", plus un bino, plus 2 oculare (Hyperioane, din cate inteleg) - pachet destul de consistent si pt o montura cat de cat mai robusta, cum ar fi o EQ3-2, CG4, sau EQ5  :)

SC-ul de 127 e putin peste iesiri simple in natura. Poti obtine imagini foarte reusite (visual, dar si foto) ale planetelor/corpurilor usor de recunoscut si chiar si cateva DSO mai stralucitoare. Pt scopul pe care ti l-ai propus am vazut ca un pachet mai light, care da rezultate satisfacatoare, poate fi compus din montura AZ (eu am AZ3) si un alt compact, mai mic, de 4" (eu Apex102 - un Mak-Cass la origine; bine se poate argumenta de fapt ce este la baza, dpdv optic, dar nu asta este tema discutiei).

Deci daca urmaresti in primul rand sa admiri natura inconjuratoare, poate o montura usor de folosit dar totusi solida ti-ar fi mai de folos; ma gandesc la ceva in genul Giro, ca si constructie si mod de utilizare. Daca insa descoperi ca te pasioneaza in mai mare masura observatiile astro, poate n-ar strica sa te orientezi catre ceva mai dedicat si care sa te ajute sa obtii satisfactie mai mare dpdv al mecanicii/stabilitatii (vezi exemplele enumerate mai sus, recomandare facuta si de Valy).


Spor!