-----------------------------------
Manu72
12 Iun 2015 11:51


-----------------------------------
Pentru astrofoto trebuie sa te pregatesti sa investesti multi bani si foarte foarte mult timp.

Nu sunt suficiente doar telescopul si montura cu goto  si un dslr.
O sa mai ai nevoie de un corector/reducer, motorizare la focuser (poate chiar si inlocuirea focuserului), de o camera de ghidaj, de un OAG, filtre, roata de filtre, etc, etc etc, si nu in ultimul rand, de foarte foarte mult timp liber.
Apoi trebuie sa inveti procesare, care iarasi este o activitate foarte mancatoare de timp.

Poate chiar ar fi bine sa ai o discutie cu colegul Andrei Bacila, mentionat in postul lui Valy, si sa afli exact ce setup foloseste si cam care este fluxul si ce durata are acesta (achizitie, procesare, etc). 
Desi posteaza la incepatori, atat setupul cat si achizitia si procesarea sunt demne de sectiunea avansati, iar rezultatele obtinute de el sunt absolut superbe.

Eu am realizat inca de acum 3 ani, adica la scurt timp dupa ce am achizitionat un neq6 si un newton de 200mm, ca nu voi avea prea curand timpul necesar pentru astrofoto si nici dedicatia necesara obtinerii unor rezultate cat de cat decente.

Pentru vizual nu as recomanda setupul de mai sus. Cu un newton pe o montura ecuatoriala cu goto ajungi sa ai niste pozitii tare ciudate la ocular. 
Ok, poti sa slabesti inelele si sa rotesti tubul, dar cel mai probabil facand asta vei pierde alinierea.

Momentan prefer SC-urile pe monturi AZ, in special datorita compromisului oferit de aceste instrumente in materie de portabilitate / apertura, dar si pentru comoditatea observatiilor la ocular.