-----------------------------------
Nick_R7
30 Mai 2015 21:24


-----------------------------------
Buna Teo! Multumesc foarte mult de sfat! :D 

 Pai, cum am mai mentionat si mai sus, obiectivul este un triplet cu focala de 500mm, diametrul 110mm, de aici reiese un raport focal f/4.5, iar lungimea de 150mm. Cu un ocular cu 2 lentile de la un binoclu, ce avea focala de 20mm scoteam niste imagini extrem de clare si mult mai detaliate decat daca le priveam ochiul liber(atat terestru cat si pe luna). Si apoi m-am uitat cu el si la stele si am fost uimit ca daca ma uitam cu ochiul liber intr-o zona unde existau in jur de 10 stele, atunci cand ma uitam prin telescop observam cel putin 40. Ceea ce m-a uimit si m-a determinat sa upgradez putin telescopul. :) 


Buna 2SKY  Sfatul tau este de asemenea foarte bun, insa ma macina ceva pe dinauntrul meu care ma determina sa fac piesa cu piesa telescopul asta  :D M-am uitat peste ceva telescope SH in jur de vreo 500-800 RON si erau foarte bune avand in vedere pretul lor. Insa as vrea intai sa inteleg astronomia cat mai detaliat, asa ca am destul timp in fata, dat fiind faptul ca am 17 ani! :D  Multumesc de sfat! :)   :D