-----------------------------------
VictorC
30 Mai 2015 17:36

lens2scope
-----------------------------------
Salutari,

Acum vreo luna cautam pareri avizate pe subiectul "[url=https://www.youtube.com/watch?v=7t55y8nE40E]lens2scope"  in ideea ca ar putea adauga la kit-ul foto de vacanta al soatei (care include printre altele si un Sigma 120-400 pentru birdwatching) si posibilitatea sa ne mai uitam pe cer dupa una alta... Cu o manevra isteata mi-am blocat contul si n-am mai apucat sa pun intrebarea aici pe forum. Review-urile gasite erau si bune si rele, mai bune ale necunoscatorilor, mai slabe ale celor care vor ceva de la un instrument de observatie. Mi-am facut curaj si l-am comandat pe amazon, in ideea ca in momentul de fata pretentiile mele in materie de observatii-astro se rezuma la a sti la ce te uiti si a-i arata si copilului curios. Pentru asteptarile mele (si mai ales pentru copil) face toti banii: se monteaza repede pe un trepied foto, ai zoom si focus pe inelul obiectivului, pus pe un zoom 55-200 arata destul de bine detaliile lunii (verificat), si banuiesc ca si satelitii lui Jupiter (comming soon). Ok, nu ai precizia si stabilitatea unui instrument si a unei monturi adevarate, dar in aprox 1 min din pozitia 'impachetat' poti sa fii deja focalizat pe subiect. Chiar mai repede inapoi 'impachetat' la final. 

Am scris asta ca parere personala (de nivel entry level) pentru altii care ar putea fi interesati. 

Cer senin.