-----------------------------------
Nick_R7
30 Mai 2015 11:36

Constructie telescop refractor cu un triplet de 110mm
-----------------------------------
Buna ziua! Inainte de toate vreau sa va informez ca sunt la inceput la tot ceea ce tine de constructia unui telescop refractor, asa ca va rog sa nu ma luati prea tare cu criticile. :D 
Acum sa trecem la subiect! Am un obiectiv triplet cu diametrul de 110mm si focala de 480 mm. Ceea ce vreau sa aflu si eventual sa ma sfatuiti sunt urmatoarele:
1. Ce ocular mi-ar trebui, asa ca de inceput pentru a avea un grosisment cat mai mare cu o claritate a imagini decenta.
2. Doresc sa stiu si ce grosisment maxim as putea scoate de la acest obiectiv.
3. As vrea de asemenea sa imi achizitionez si un Barlow, dar nu stiu care s-ar potrivi mai bine la obiectivul care il detin.( Ar merge oare un Barlow 3x? )
4. Este adevarat ca o prisma diagonala reda o imagine mai clara decat o simpla oglinda diagonala?
   Tin sa mentionez ca am testat deja obiectivul cu un ocular de binoclu ( un binoclu foarte slab ce costa vreo 80 RON ) si am scos o marire de vreo 30X, iar cand m-am pus la observat Luna am avut niste imagini foarte clare ( avand in vedere ocularul slab ), puteam sa observ in jur de 20-30 de cratere.. probabil, cred eu ca e din cauza obiectivului ca are diametrul maricel cat de cat, si astfel capteaza destul de multa lumina. De aceea vreau sa ma sfatuiti ce piese mi-ar trebui mai exact pentru a realiza un refractor bunicel ( mariri in jur de 100x-150x ). Astept sfaturi! :)  :)