-----------------------------------
crissgab
01 Mai 2015 10:20


-----------------------------------
Multumesc de site cubix, o sa-mi fie util la alegerea obiectivelor ( pana acum urmaream review-urile pe amazon, dar multi dintre ei erau la fel de profesionisti ca si mine). Cat despre body, am mers pe acelasi principiu cu valy, un body cat mai bun inca de la inceput ca de obiective am timp o viata intreaga sa mai completez. Am vrut sa ridic stacheta si la un nikon d7100 si i-am dat o sansa ( mai ales dupa toate review-urile vazute si citite), insa nu m-am simtit deloc comfortabil cu el in mana, de meniu si control nici nu mai zic ( datorita dimensiunilor am exclus si cele full frame, nu e tocmai ceea ce vreu ). A aparut aici pe piata si Canon 760d, ar fi fost si aia o optiune dar, dupa cum mi s-a spus din mai multe surse, e mai indicat sa merg pe o camera mai superioara. Iar un dezavantaj care a cantarit mult pentru mine la 760d e faptul ca nu e izolat contra umezelii si a prafului.

Cat despre obiective - pentru inceput nu-mi pot permite sa cheltui mai mult de 200 de lire pe fiecare din ele. Aparatul o sa vina cu obiectivul kit EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM ( ar fi cu doar 30 de lire mai ieftin doar body - deci nu vad rostul sa renunt la el ). Pt. landscape tin sa iau EF-S ca sa pot beneficia din plin de unghiul larg, problema apare la cele de zoom si macro in care majoritatea sunt pentru EF. Cu acel crop de 1.6 de la 70d  o sa-mi scada calitatea, sau o sa ma afecteze intr-un fel negativ ? 

Am bagat in list cateva obiective pe care le urmaresc :
Canon EF-S 9518A002 10-22 mm f/3.5-4.5 USM Lens
Canon EF 50 mm F/1.4 USM Lens
Canon EF lens F/1.8 50 mm
Canon ef-s 60mm f/2.8 macro lens
Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro and Telephoto Lens Excellent+ w/sample images
 Canon EF 50mm f/2.5 Macro Lens. Excellent condition, HOYA filter.
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM Lens + Cleaning Kit + Lens Pen .

Deci, in afara de obiectivul din kit urmaresc sa mai iau unul wide angle pt. landscape, unul cu zoom ( preferabil reglabil gen 70-300/ 75-250  ) pt. wildlife si unul pt. macro ( la asta tin sa fie mai calitativ, eventual o sa-l iau dupa concediu daca trebuie sa dau mai mult pe el). Alte obiective intermediare or sa vina cu timpul si o sa le urmaresc prime. 

Orice sfat e bine venit.