-----------------------------------
jimao22
24 Apr 2015 08:38


-----------------------------------
Aseara am facut o repetitie generala a evenimentului si iata concluziile mele:

Asteroidul este foarte jos in general si acum in special, cand luna este inca destul de mica.
Am inceput sa fac expuneri in zona pe la 23:30 si jumatate din campul vizual al telescopului era obturat de peretele estic al observatorului, ceea ce aparea in poze ca un gradient mare de flux luminos catre unul din colturi. Pe masura ce timpul a mai trecut, efectul a mai scazut dar ora 00:30 este oricum ora limita de observare deoarece campul optic al telrescopului este apoi blocat de acoperisul glisant catre sud-est (o problema ce necesita o rezolvare urgenta in vara asta).
Datorita unei usoare pacle pe cer, background-ul era destul de luminos, ceea ce scadea considerabil magnitudinile limita ale stelelor ce puteau fi observate (ca sa nu mai vorbim ca in directia aceea este si Ploiestiul, cu poluarea lui luminoasa). Acest fapt, suplimentar, m-a impiedicat sa gasesc vreo stea de ghidaj pentru multa vreme si a trebuit sa ma multumesc cu expuneri neghidate.
Am facut expuneri de 60 si apoi 120 de secunde in bin2 si facand apoi fotometrie cu MaximDL, am vazut ca stelele cele mai slabe nu treceau de magnitudinea 13.5. Se mai vedeau niste stelute chiar mai slabe dar Maxim nu le interpreta ca si stele, deci probabil, daca e ceva asteroid printre acele stele, se va vedea in Astrometrica, atunci cand o sa fac Blink.
Nu am mai avut timp sa trec aseara cele cateva imagini bune prin Astrometrica sa vad daca se iteste ceva, dar o sa incerc in seara asta.

Concluzia este ca eu am nevoie de un cer bun, fara pic  de nor in intervalul de timp restrans ce il am la dispozitie, pentru a prinde asteroidul.

O sa urmaresc prognoza meteo si poate reausim sa amanam sesiunea mea pentru un moment bun, in care sa pot face ceva in acest sens.