-----------------------------------
StarChild
30 Mar 2015 22:01


-----------------------------------
Aveam mai mult scris da s-o intrerupt netu....


Din nou, pe scurt:

Poti verifica cumse vede prin okean luand 2 imagini cu instrumente diferite dar focale identice/similare, imaginile ptr aceeasi zona de pe cer, faci resize/crop la imagini ca sa descrie acelasi camp in grade si aceeasi zona,apoi suprapui layerele in photosop sau alt soft, si te apuci sa faci "pixel peeping"  

Practic ai o imagine cu coma si fara aberatie cromatica (sau insignifianta) dar la care ai un contrast putin redus datorita obstructiei centrale, si ai a2a imagine ,cu contrast si culori bune, fara coma, dar cu aberatii cromatice probabil mai accentuate. Ar fi interesant de vazut un stacking de asta :-) Bineinteles ca, curbura campului probabil va avea un cuvant de spus in calitatea finala a imaginii.

Pe langa stackingul de mai sus, ar fi interesant daca s-ar putea suprapune, in Zemax sau mai stiu eu ce soft, cele 2 scheme optice, cred ca asta ti-ar da o imagine maii exacta asupra aberatiilor si efectelor care le vei intalni.


pana la aberatii optice, am un comentariu: structura prin care intra lumina la refractor iti ca vigneta puternic inaginea ( e practic un parasolar foarte lung). Va trebui sa folosesti oglinzi plane din ce in ce mai mari pe masura ce te departezi de obiectiv, sau ma insel ?