-----------------------------------
bogdanbacila
30 Mar 2015 21:00


-----------------------------------
Buna,

Va multumesc pentru pareri.
Exact asta am vrut: cateva pareri ale unor persoane care au folosit SC-uri si/sau MAK-uri, si bineinteles acolo unde se poate, chiar o comparatie intre cele doua, facuta de aceeasi persoana..

Sincer si eu inclin catre Celestron SC 150, tot datorita acoperirilor XLT, si parca, e unei prezentari mai serioase, si aici ma refer la "acel ceva" ce imi inspira o senzatie de "lucru bine facut"

Diferenta de focala, in ceea ce priveste puterea de marire, nu ma incainta deloc... nu urmaresc mariri peste 300x.. sunt o gramada de hop-uri de depasit pentru a avea ceva clar la asemenea mariri, pe un asemenea instrument... deci 1500 mm suna foarte bine, in comparatie cu 1800mm...diferenta este insesizabila.

Eu detin un acromat tot de la Celestron: OMNI 102 XLT focala de 1000mm, si ma gandeam la un instrument mai "mic".. ce poate fi carat mai usor pe un munte,,. sau zone mai putin urbane :)

Deasemenea ma gandeam la un instrument la care pot lega un Canon EOS 1000D, exact cu fac cu refractorul din prezent.. nu sunt absurd sa cer cinestie ce calitate la foto, mai ales ca montura nu imi permite asta (NexStar Goto 6SE)


Va multumesc pentru parerile exprimate.

Cer senin,
Bogdan.