-----------------------------------
alexconu
04 Mar 2007 14:12


-----------------------------------
Doar in cateva locuri din Romania, Luna s-a distins sporadic in timpul eclipsei. Nicaieri nu cred ca s-a vazut luna in timpul totalitatii. In Dobrogea si in zona Aradului stiu ca s-a vazut Luna pentru perioade scurte de timp prin sparturile din nori.
Eu am fost impreuna cu cativa membri SARM din Bucuresti la Observatorul Urseanu. Nici la noi nu s-a vazut eclipsa, desi multi dintre vizitatori se asteptau ca fiind observator astronomic sa putem vedea prin nori :D S-au impartit pliante despre eveniment si eu am stat vreo 2 ore in cupola si-am povestit una-alta vizitatorilor.
Cel putin, prin efectele conjugate ale Observatorului Urseanu, Astroclubului Bucuresti si Societatii Astronomice Romane de Meteori, cred ca notorietatea observatorului si a societatilor implicate a mai crescut putin. De asemenea, presa a reactionat bine la eveniment, fiind prezenti tot timpul acolo. Si publicul spunea ca in ultima vreme se simte o informare mai corecta si mai prompta legata de evenimentele asrtronomice. Ma bucur ca publicul simte asta, avand in vedere ca de ceva vreme am inceput sa compunicam evenimentele astronomice prin campanii un pic mai agresive.