-----------------------------------
Manu72
23 Mar 2015 02:50


-----------------------------------
aandrei a spus in deschiderea topicului:  "Sunt curios insa in ce masura se poate face fotografie cu filtre RGB sau de banda ingusta"

Omul ala de pe astrobin asta foloseste, nu? Filtre de banda ingusta. 
Desigur ca in full spectrum nu o sa iasa niciodata ca un apo, dar in banda ingusta se pare ca rezultatele sunt multumitoare, desi pare o erezie, iar nobody deja pregateste rugul...
 
Si da, acel AR-152S, este un petzval, nu ca ar avea mare importanta, totusi nu este un APO. Acum vreun an si jumatate ma interesa in mod deosebit asa ca am citit cam tot ce am gasit in legatura cu el. 
Am renuntat datorita dimensiunilor, 1085mm lungime si 10.6kg - adica mai mare si mai greu decat newtonul meu de 200mm/F5. 
Chiar si numai lungimea ar trebui sa ofere ceva indicatii cum ca nu este un fraunhofer (versiunea F8, AR-152L, un fraunhofer de data asta, are o lungime a tubului de 1285mm la o focala de 1200mm). Si tot ca exemplu, un refractor Synta 150/F5 are o lungime a tubului de aproximativ 900mm si doar 7kg

Curios este totusi ca aceasta informatie nu mai este prezenta acum nici pe bresser.com nici pe bresser.de desi atunci era mentionat.
Doar aici mai apare mentiunea, si desigur in posturile utilizatorilor de pe diverse forumuri:
http://www.bresser-online.nl/Webwinkel-Product-5061433/Messier-Telescoop-OTA-AR-152S-760.html