-----------------------------------
Florin Baluta
21 Mar 2015 23:34


-----------------------------------
In sfarsit am avut ceva timp liber si am inghetat putin langa telescop. Am reusit sa vad jupiter cu satelitii sai. Am folosit un barllow 2x cu ob de 10 mm atasat. Nu stiu daca e ok, insa nu mi s-a parut ca mareste extrordinar de mult acest barlow. Cred ca daca lasam doar obiectivul de 10 ar fi fost aprox la fel. Am reusit sa vad si steaua masonica. Este ca un briliant. Dupa parerea mea este extrordinara. Pacat ca nu o pot vedea mai marita. In rest nimic. Am incercat la Venus (cred) . Era pe vest pe la ora 20. In afara de un bulgare luminat, nu prea am obs.detalii, desi parea deztul de mare.
Am o problema cu sinxronizarea telrscopului. Va treb sa il reglez. ( probabil se spune altcumva in termeni astro). O probl si mai mare este aceea ca le pierd repede din obiectiv si nu stiu inca  sa utiliz go to . Chestia aia ca telecomanda poate misca automat telescopul dupa obiectul observat, sau va trebui sa o fac eu manual? Ar fi tare daca se misca singur in asa fel incat sa tina in permanenta steaua/planeta in ocular. Totusi nu prea as crede ca e asa de destept. 
O alta problema este fotografierea. De cand am camera ( celestron neximage 5) nu am reusit sa filmez/fotografiez nici lumina de la stalp. Aici cred ca mai am de studiat. Astept sa apara luna ca sa incerc o fotografiere a ei. Oricum nu as crede ca in afara de luna sau cel mult jupiter, as putea forografia altceva. 
 La final pot spune ca cel mai greu imi este cu pastrarea in ocular a planetei, etc