-----------------------------------
jimao22
21 Mar 2015 12:13


-----------------------------------
Eclipsa m-a prins in drum prin Moldova, fiind obligat de circumstante sa fac acest voiaj. Mi-am luat totusi EQUINOX-ul cu mine impreuna cu trepiedul si capul azimutal pe care l-am luat de la katran acum o luna, "just in case", desi vremea se anunta absolut potrivnica. In momentul maximului eram pe la Focsani, unde stratul de nori s-a subtiat semnificativ, astfel incat soarele se vedea prin nori din cand in cand, cu bucata lipsa, mancata de varcolac.
Asa ca am oprit repede intr-o parcare, am pus luneta pe pozitie si am reusit sa vad eclipsa printr-un ocular de 15 mm si altul de 9, pentru nu mai mult de 2 minute, fiind claxonat intre timp de soferii curiosi ce treceau pe sosea.
A fost prima oara cand am facut observatii pe ploaie - dar cum se zice, orice lucru are un inceput. Noroc ca ploua usor si nimic grav nu se putea intampla in rastimpul acela.
Oricum, imi pare bine ca nu a trecut eclipsa asta fara sa imi ramana vreo amintire personala legata de ea, ba chiar am o amintire foarte exotica.