-----------------------------------
Dbird
08 Mar 2015 16:20


-----------------------------------
Interventia mea este doar pentru a lamuri unele aspecte posibile si poate utile la achizitionarea unui binoclu si departe de mine sa critic pe cineva. In principiu cu cat ne povestim mai mult "experientele" noastre cu diverse aparate optice, apar probabil mai multe posibilitati in a estima just un echipament. De obicei pana la "pipaire" cum zic eu, micile detalii conteaza enorm. De exemplu nimeni nu a tipat ca la acest binoclu , s-a mai umblat. Si in acest context era foarte interesant de stiut ce anume s-a gasit inauntru sau de ce a fost nevoie de intruziune :)
Si aici apare si un efect secundar. Vanzatorii de binocluri cam studiaza cea ce scriem noi, si de multe ori pot actiona in sens invers, facand daca vreti un reverse engineering (ca tot vorbim in limbi germanice) astfel incat sa vanda un fake. Dilema insa ramane, sa spunem totate metodele de "verificare" sau nu. Ii invatam si pe cei de buna credinta si pe cei de rea credinta. Filozofica problema  :D 
Din nefericire cea mai buna verificare este atunci cand ai efectiv in mana obiectul si faci efectiv ceva teste cu el.
Si revenind la oile noastre:
Da, pe multe japoneze din acea vreme se gaseste "vergutete optik" si "weitwinkel" notatii in limba germana. Banui ca este tot un "hoax" al vremii  pentru a sugera subversiv oarece legatura cu germania (ceea ce nu era  mereu adevarat). Cred ca sunt pur comerciale. La fel ca "Triple tested" tot un fel de "hoax" comercial dar de data asta in engleza. Pe de alta parte  "vergütete optik"  inseamna multicoated si cel mai probabil el este multicoated si "weit winkel" adica unghi mare care la randul lui exista deci nu este chiar o minciuna.
Asteptam eventuale poze cu detalii si ne lamurim.