-----------------------------------
Robert Pope
09 Feb 2015 06:49

Luminozitate ciudata pe Luna.
-----------------------------------
Salutari si bine v-am gasit(e prima mea postare). Sunt pe insula Ibiza(paralela 39, Emisfera Nordica, deocamdata :) ),de aproximativ 4 luni. Recent(in urma cu 3 saptamani de cand Luna era in crestere) am observat, cu ochiul liber ce-i drept cum ca Luna este "luminata" de jos in sus si nu cum stiam eu ca  ar fi normal dintr-o parte astfel incat sa creeze impresia de relativ "C". Sper sa fiu inteles. Acum la 2 zile parca sau 3 de la faza de Luna Plina, Luna fiind in "scadere/descrestere" vad ca se intuneca incapand din partea de sus, fenomen invers cresterii. Ma poate lamuri si pe mine cineva cum e posibil? Poate e o intrebare prosteasca, si daca e, imi cer scuze, dar nu stiu altundeva unde sa adresez intrebarea mea. Nu vreau sa intru in teorii ale conspiratiei si alte cele, dar prietenii mei de aici la fel spun ca nu au mai vazut formandu-se Luna asa si descrescand asa... Si din Bucuresti aseara cineva mi-a spus la fel ca se "umbreste" incepannd din partea de sus/relativ usor dreapta, cam cum este in fotografia ce o anexez. Fotografie e facuta cu ceea ce am in casa, un aparat foto Nikon de duzina, la scena nocturna, luminozitate maxima, zoom maxim optic si digital, astfel incat m-am bucurat ca am putut obtine in imagine lumina Lunii, singurul aspect ce ma interesa... Se tot vorbeste si sper doar sa fie bazaconii ca Pamantul isi schimba inclinatia axei de rotatie(calendare Maya, schimbare poli, schimbarea rotatie Pamanutului, dezastre implicite, ca in sistemul nostru Solar sunt deja "anomalii de comportament asa cum era stiut" ale celorlalte planete, din Centura de Asteroizi , aflata intre Marte si Júpiter, s-a desprins un numar de asteroizi , destul de ingrijorator : in jur de 40 000 !  etc) si nu stiu ce sa mai cred. Zvonuri/teorii? Ma poate lamuri si pe mine cineva? Multumesc anticipat.