-----------------------------------
BMB
25 Ian 2015 23:48


-----------------------------------
Foarte buna procesarea Catalin.
Destul de bune si cadrele pentru achizitie Marius.
Ce te-ar fi ajutat mai mult erau poate de doua ori (cel putin) mai multe cadre la timpi lungi de expunere. Pentru interiorul nebuloasei ai suficiente cadre, si detalii.
Pentru deep-nebula din jurul lui M42 insa ai nevoie de mai multe cadre pentru a mai scapa de zgomot.
Atasat sunt doua variante si din partea mea, in care am pus accent doar pe nebuloasa exterioara. 
Daca ai aparatul modificat ("Da" adica) atunci merita sa pui si tu accentul pe zonele de Ha ale acestei nebuloase, ce are din belsiug "rosu de hidrogen". 
Eu am prelucrat dora in CS2 (PS) "de mana" asa cum m-am obisnuit, cu multe layere, de care am tras cu Leveles cat am putut, le-am suprapus, am mascat, am readus culoare, am readus detalii, am corectat fundal etc.
Nu cred ca pot sa repet ce am facut exact in aceiasi pasi, pentru ca nu am o metoda fixa, insa iti pot spune ca e suficient la inceput sa tragi de expunerile lungi la maxim (eu folosesc levels-ul pentru asta) si sa incepi sa pui deasupra ce ai nevoie (adica detalii de interior, culori, etc). 
Nu am continuat prea mult cu pasii mai sus mentionati, mai degraba te rog pe tine sa faci asta :)
Insa, iti spun ca imaginea ta, lucrata atent, cel putin 4-5 ore, are potential de a fi selectata ca APOD-ul Astronomy.ro (daca ar exista asa ceva :)

Spor la treaba!

Max